INGYENES szállítás Foxpost csomagautomatába, 20.000 Ft feletti rendelés esetén.

A modern világ 1.

A modern világ 1.
A modern világ 1.
A modern világ 1.
A modern világ 1.
Larry ​Gonnick ott kezd bele a bolygó legutóbbi évszázadainak végtelenül izgalmas történetébe, ahol a méltán népszerű Képregényes világtörténetben abbahagyta. Ezúttal az ősi Mexikó történetéről, az Újvilágba érkező Larry Gonnick ott kezd bele a bolygó legutóbbi évszázadainak végtelenül izgalmas történetébe, ahol a méltán népszerű Képregényes világtörténetben abbahagyta. Ezúttal az ősi Mexikó történetéről, az Újvilágba érkező Kolumbuszról, az aranyéhes spanyol hódítókról, a portugálok ázsiai gyarmatairól és az első globális kereskedelmi rendszerek kialakulásáról olvashatunk. Mindezt a protestáns reformáció legizgalmasabb pillanatai, Hollandia és Anglia terjeszkedése, a modern politikai filozófia és tudomány kialakulása követi. A kötet végül az amerikai forradalommal és az alkotmány utolsó soraival zárul.

Az okos képeket ellenállhatatlanul vicces megjegyzésekkel kombináló Larry Gonick alaposan felforgatja az „untig ismert történelmet”. Ugyan ki mástól telne ki, hogy Cortezt „behízelgő modorú, kiugrott joghallgatónak” nevezze, hogy Machiavelliről azt állítsa, „írt egy kis könyvet a politikáról”, vagy hogy Newtont egyszerűen „hóbortos zseni”-ként emlegesse, miközben rajzaival meggyőz bennünket arról, mennyire közel állnak a szívéhez ezek a történelmi figurák!

Larry Gonick több mint harminc éve készít képregényeket, melyekben a történelem és a tudomány nagy kérdéseit, valamint egyéb komoly témákat tárgyal. Elnyerte a MIT Knight Science Journalism kutatói ösztöndíját. Jelenleg a Muse magazin számára készít illusztrációkat. Képregényes világtörténetéből közel egymillió példányt adtak el világszerte. Elsőrangú történész, rajzaival díjakat nyert, szarkasztikus és harapós szövegei pedig jóízű mosolyt csalnak az olvasó arcára.
Nincs raktáron
Részletek
Kiadó: Libri
Kiadó székhelye: Budapest
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 248
Fordította: Kepes János
Illusztrálta: Larry Gonick
Adatok
Szerző
Larry Gonick
ISBN
9789633100752
Kiegészítő termékek